Prisen på nyt rådhus i Vordingborg skyder i vejret

KORT NYT14. SEP 2021 9.21

VORDINGBORG: Vordingborg har længe barslet med planer om et nyt rådhus, og ventetiden har ikke gjort byggeriet billigere. Således har et flertal i byrådet godkendt at fortsætte med planlægningen, på trods af at man må se ind i en budgetoverskridelse på 21,5 mio. kr. i forhold til de afsatte 120 mio. kr. Årsagen er øjeblikkelige høje priser på byggematerialer. Alligevel bliver man ifølge borgmester Mikael Smed (S) nødt til at fortsætte, skriver TV2 Øst.

- Vi bliver nødt til at gå videre med det her byggeri, for alternativet er, at vi skal hælde en hel masse penge i det gamle rådhus. Vi har nogle påbud fra Arbejdstilsynet, der ligger, og dem har vi kun midlertidigt afhjulpet – idet vi traf en beslutning om at bygge nyt rådhus. Derfor er vi nødsaget til at gå videre og kan ikke udskyde det eller vente, som ellers ville være det helt fornuftige købmandskab at gøre, siger borgmesteren. 

Kommunen har allerede brugt 13 mio. kr. på undersøgelser i forbindelse med et nyt rådhusbyggeri. Disse penge vil også være tabt, hvis man dropper byggeriet. 

amp