Byggeri af Vordingborgs nye rådhus er sendt i udbud
Sådan skal det nye rådhus se ud. Illustration: MOE A/S, PLH Arkitekter A/S og ETN Arkitekter

Byggeri af Vordingborgs nye rådhus er sendt i udbud

Byggeriet går i gang til efteråret og ventes afsluttet om to år.

VORDINGBORG: Byggeriet af et nyt rådhus i Vordingborg er kommet et stort skridt nærmere, efter at kommunalbestyrelsen forleden godkendte udbudsbetingelserne for hovedentreprisen. 

Entreprenører har nu frist frem til 29. juni for at give udtryk for deres interesse, hvorefter der ved en prækvalifikation udvælges fem, der skal afgive tilbud inden udgangen af august.

Det nye rådhus/borgernes hus, som kommunen kalder det, skal bygges med krav til miljø og bæredygtighed, blandt andet skal regnvand genbruges i toiletterne, der skal solceller på taget, og medarbejderne skal have et godt indeklima.

- Som grøn kommune har vi helt fra starten stillet store krav til bæredygtigheden i det nye byggeri. Derfor opføres det efter de højeste standarder indenfor bæredygtighed. Sammen med ønsket om, at borgerne skal kunne benytte det nye byggeri, har det alt sammen været vigtige elementer i beslutningen om at opføre det nye rådhus/borgernes hus, siger borgmester Mikael Smed (S).

Arkæologiske fund

Der er afsat 75 mio. kr. til byggeriet af det nye rådhus, som byrådsflertallet udenom Venstre står bag.

Inden byggeriet går i gang, skal Museum Sydøstdanmark bruge en-to måneder i efteråret på arkæologiske undersøgelser af grunden. Museet har nemlig under forundersøgelser i april fundet to huse fra slutningen af 1500-tallet eller begyndelsen af 1600-tallet. Museet forventer dog ikke, at de videre undersøgelser vil give forsinkelser, fremgår det af kommunalbestyrelsens dagsorden.

Man har tidligere sigtet mod marts 2023 som det tidspunkt, hvor rådhuset skulle stå klar. Det nuværende pres på levering af byggematerialer, blandt andet lang leveringstid på betonelementer, har betydet, at man nu i stedet forventer et hus klar til indflytning i juni 2023.

Når huset også kaldes borgernes hus, skyldes det blandt andet, at man planlægger at udlåne byrådssalen og mødelokaler til kulturelle arrangementer og foreningsaktivitet.