Pressenævnet siger god for avisomtale af #MeToo-sag

Påstand mod påstand fik politiet til at droppe sag i NB-bagland. Helt efter bogen at Fyens Stiftstidende derefter lod begge parter kommentere det.

FAABORG-MIDTFYN: Efter partiet og politiet har nu også Pressenævnet afvist at gå dybere ind i hvad der startede som en #MeToo-sag i Nye Borgerliges kandidatbagland i Faaborg-Midtfyn. To nu tidligere partifæller har beskyldt hinanden for henholdsvis blufærdighedskrænkelse og falske anklager.

Episoden fandt sted mellem den senere spidskandidat Gert Poul Christensen og hans daværende partifælle Susan Radojevic, der erklærede sig befamlet. En intern undersøgelse fik partiets landsledelse til at erklære beskyldningen grundløs, og en efterfølgende politianmeldelse konstaterede, at påstand stod mod påstand, og at intet kunne bevises.

Avisomtale af politiets afvisning af at rejse en straffesag fik imidlertid Gert Poul Christensen til at indklage Fyens Stiftstidende for Pressenævnet. Han betragter sig selv som renset for anklagerne og var blandt andet utilfreds med, at at hans modpart i sagen, Susan Radojevic, også kom til orde i avisens artikel. Ifølge Fyens Stiftstidende fordi god presseskik kræver at den angrebne part også kommer til orde.

Dette bekræfter Pressenævnet i sin kendelse og afviser at udtale kritik af avisen.

 

Se Pressenævnets kendelse.