Opposition i Greve kræver advokatundersøgelse
Hvis Claus Thykjær har begået noget ulovligt, bør han ikke forlade kommunen med to mio. kr., mener de tre partier.
Foto: Greve Kommune

Opposition i Greve kræver advokatundersøgelse

Det skal afdækkes, om den tidligere kommunaldirektør bør politianmeldes og bortvises, mener S, K og EL.
6. JUL 2021 10.45

GREVE: Det er ikke nok at lade et eksternt revisorfirma gennemgå alle indkøb, som den fratrådte kommunaldirektør Claus Thykjær har foretaget med sit kommunale kreditkort. Der bør en egentlig advokatundersøgelse til.

Det mener Socialdemokratiet, Enhedslisten og De Konservative i Greve, som nu vil have byrådet til at bestille en ekstern advokatundersøgelse. Den skal afdække, om der er grundlag for at politimelde Claus Thykjær, siger John T. Olsen (S) til TV2 Lorry. Jess Eiberg Hansen (K) tilføjer, at "vores udgangspunkt er bortvisning af kommunaldirektøren".

Tv-stationen har fået aktindsigt i Claus Thykjærs fratrædelsesaftale og lønforhold, som viser, at han er sikret et års løn plus en godtgørelse på tre måneders løn, i alt godt to mio. kr. De tre partier har ikke stemt for aftalen og vil nu søge udvidet aktindsigt, som byrådsmedlemmer har lov til, for at få større indblik i sagen.

De tre partier har i alt ni af byrådets 21 pladser. Dermed skal der skaffes yderligere opbakning til undersøgelsen, hvis den skal samle flertal. Venstre har også ni pladser, mens DF har to, og det sidste medlem er løsgænger og tidligere LA'er.

Claus Thykjær blev fritaget for tjeneste midt i juni, efter at DR havde afsløret, at han havde brugt kommunens kreditkort til private indkøb af bl.a. ishockeybilletter og dagligvarer. Han erkendte de private indkøb, men forklarede dem med, at han havde forvekslet kommunens og sit private kreditkort.

ak