Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KV21:
Også S i Ishøj har haft sit bøvl med masse-indmeldelse i partiet

33 nye medlemmer blev op til urafstemningen meldt ind i Socialdemokratiet - betalt med det samme kreditkort.
22. FEB 2021 7.00
TEMA: KV21

ISHØJ: Ligesom Venstre i Varde har Socialdemokratiet i Ishøj skullet håndtere, at mange nye medlemmer blev meldt ind på én gang op til en afgørende urafstemning i partiafdelingen. Og begge steder har omstændighederne udfordret de ledende partiansvarliges opfattelse af, hvad der er i orden - sådan demokratisk set.

I Venstre i Varde handlede det om firmaer, der meldte en masse ansatte ind i partiet på en gang for at støtte en bestemt kandidat. En fremgangsmåde, der gav diskussion og nu drøftes på topplan i partiet, hvor en mulig fremtidig løsning kan blive individuelle indmeldelser via en app.

I Ishøj har Socialdemokratiet også overstået en urafstemning, der betød, at to fløje i partiet oprustede for at skaffe nye medlemmer. Og her kom der på en gang en ordentlig flok nye medlemmer.

- Vi oplevede at få 33 nye medlemmer, hvor kontingentet blev betalt med det samme kreditkort, fortæller lokalformand Henning Bjerre til DK Nyt.   

- Flere af navnene var også oplyst med en bopæl, der ikke passede til navnet, så vi bad partikontoret centralt om en oprydning, siger formanden, der i den forbindelse er stødt ind i persondataloven, der forhindrer, at partiet overhovedet kan finde ud af, hvem der ejer det famøse kreditkort.

- Så sagen er henlagt, siger Bjerre, der ikke bryder sig om den måde at omgå demokratiet på, som han udtrykker det. 

- Vi blev jo noget overraskede over den massive tilstrømning, og nye medlemmer skal være hjerteligt velkomne, men ikke på den måde.

Lindor og Gjellerup forsøgte mægling

Partikontoret har siden taget direkte kontakt til de nyindmeldte og fik ryddet op i medlemslisten, som i Ishøj nu tæller små 400 medlemmer, mens den før "alt bøvlet", som formanden kalder det, var omkring 250.

Ishøj-afdelingen har nu bedt partikontoret om at stramme op på proceduren fremover, så masse-indmeldelser kan undgås.

Den aktuelle udvikling, hvor den mangeårige S-borgmester Ole Bjørstorp sammen med to andre byrådsmedlemmer har forladt partiet til fordel for den nydannede Ishøj-listen, er Henning Bjerre ked af:

- Vi må jo acceptere det, men jeg troede ellers, at arbejdet med mægling mellem fløjene ville lykkes. De har gjort et kæmpe arbejde.

Ikke alene tidligere Roskilde-borgmester Poul Lindor har mæglet. Også tidligere minister Pia Gjellerup forsøgte sig - men uden held.

Urafstemningen endte i november med, at Merete Amdisen slog Ole Bjørstorp med 206 stemmer mod 96.

Senest har S-gruppen valgt Kasper Bjerring som ny gruppeformand, efter at den hidtidige, Johnna Stark, gik med Bjørstorp og 1. viceborgmester Sengül Deniz til Ishøjlisten.