DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Venstre vil helt væk fra masse-indmeldelser

Partiets hovedbestyrelse er i forvejen ved at modernisere vedtægterne. Sagen fra borgmesterkandidat-valget i Varde kommer til at præge de nye vedtægter.
9. FEB 2021 7.20

VARDE: I en aktuel proces er partiet Venstre i gang med at modernisere sine vedtægter. Og når man en gang er færdig, vil det blive sikret, at der fremover ikke kan foregå masse-indmeldelser, sådan som det blandt andet skete i Varde op til spidskandidatvalget i januar.

Her betalte en maskinstation 35 medarbejdere og hjælpere for at blive meldt ind i Venstre i Øse, så de kunne stemme på den lokale kandidat. Og i Horne-Sig sponserede et andet firma 100 kr. per nyt medlem, så det ikke kostede 300, men 200 kr. at melde sig ind. Her var ideen at støtte en anden lokal kandidat.

Det var i øvrigt Mads Sørensen, som endte med at blive valgt og før valget sagde, at "den form for rabat har man altid brugt". Fremgangsmåden har vakt kritik, og syv af de 12 lokale vælgerforeninger i Varde har oplyst, at de aldrig har brugt rabatordninger, og heller ikke kommer til at gøre det.

Forskellighed skal favnes

Lotte Højmark Tang, der er lokalformand for Venstre i Varde, er ikke begejstret for den form for sponserede masse-indmeldelser, som hun også er bekendt med har foregået i andre Venstre-sammenhænge. Hun har i stedet ønsket sig ordninger, så alle nye medlemmer selv må sørge for at melde sig ind i partiet via en app.

Hun oplyser til DK Nyt, at sagen i sidste uge var oppe i hovedbestyrelsen, og at "efter gode drøftelser blev det, med afsæt i sagens alvor, vedtaget, at det i arbejdet med modernisering af vedtægterne skal sikres, at der ikke fremadrettet kan laves masseindmeldelser."

Hun understreger, at det tager tid at modernisere vedtægterne, der også skal favne forskelligheder i partiet og ikke ændre på frihedsgraderne.

Mads Sørensen, der altså er blevet borgmesterkandidat i den traditionelt markant Venstre-dominerede kommune, forsikrer over for DK Nyt, at han i forhold til kritikken "lægger sig fladt ned" og ikke vil insistere på at bevare ordninger, der har gjort det muligt for enkeltpersoner at stille med en navneliste og et beløb og så få alle meldt ind på én gang.