dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

KV21:
Firma-sponserede V-medlemskaber op til spidsvalget i Varde

Følg de seneste udpegning af spidskandidater - udover V i Varde Kristendemokraterne i Hedensted, De Radikale i Allerød, Nye Borgerlige i Næstved og Liberal Alliance i Vejen.
25. JAN 2021 11.45
TEMA: KV21

I aften udløses spændingen om valget af V-spids i Varde, hvor borgmester siden KV13 Erik Buhl stopper efter valget. Fem er på valg, og JydskeVestkysten omtaler nu, hvordan lokale firmaer helt eller delvist betaler ansatte for at melde sig ind i partiet op til valget.

Skamstrup Maskinstation i Øse har betalt 35 medarbejdere og hjælpere for at blive meldt ind i Venstre i den hensigt, at de kan stemme på den helt lokale kandidat Peder Foldager. Og i Horne-Sig har en anden virksomhed sponseret 100 kr. per nyt medlem, så det ikke kostede 300, men 200 kr. at melde sig ind. Her var medlemskaberne tiltænkt støtte til erhvervsmanden Mads Sørensen, som i øvrigt siger, at den form for rabat har man altid brugt.

Officielle tal viser, at af 400 nye medlemskaber i Venstre op til dagens valg kommer 133 fra Øse og 106 fra Horne-Sig. Formand for Venstre i Varde, Lotte Højmark Tang, siger til avisen, at, "vi har valgt at gå i pressen med det, fordi der skal være gennemsigtighed". Udover de to nævnte stiller Line Berner, Tina Agergaard Hansen og Connie Høj op.

I Hedensted er der genvalg til Kristendemokraternes solo-byrådsmedlem Birgit Jakobsen som spids, skriver Tørring Folkeblad. Ved KV17 blev partiet med 1.153 storesøster i et valgforbund med Radikale og Alternativet, som med henholdsvis 304 og 255 stemmer ikke kom ind.

I Allerød er byrådsmedlem Merete Them Kjølholm nyvalgt som spids for De Radikale, skriver sn.dk. Hun kom i byrådet ved KV17, hvor hun med 254 fik langt flere stemmer end spidskandidaten Klaus Fisker, der fik 42. To andre på listen fik også flere stemmer end Fisker.

I Næstved er byrådsmedlem Githa Nelander nu blevet valgt som spids for Nye Borgerlige. oplyser sn.dk. I juli 2020 skiftede hun parti fra DF til NB, som dermed blev repræsenteret i byrådet.

I Vejen er byrådsmedlem Martin Boye genvalgt som spids for Liberal Alliance, skriver JydskeVestkysten. Han var også opstillet til Folketinget ved FV19, men nu vi han koncentrere sig om lokalpolitik.