Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Øget arbejdstid i sigte

2020-PLANEN Arbejdsmarkedsforsker vurderer, at de offentligt ansatte kan blive presset til overenskomster, der dikterer øget arbejdstid
KORT NYT9. MAJ 2012 14.16

Regeringen vil i 2020-planen spare 5 mia. kr. i den offentlige sektor - bl.a. gennem en 'modernisering' af de offentligt ansattes arbejdstid og ansættelsesforhold. Og  arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet vurderer over for Altinget, at de offentligt ansatte kan blive presset til overenskomster, der dikterer øget arbejdstid.

Dermed er der lagt op til konfrontation i trepartsforhandlingerne, hvor FTF-formand Bente Sorgenfrey i sin 1. maj-tale afviste øget arbejdstid for sine medlemmer, så længe det er lig med fyringer.

Dertil kommer, at regeringen ved lov kan gennemtvinge nye forhold for tjenestemændene, der primært er ansat i politiet og i forsvaret. Bl.a. gunstige pensionsregler, hvor man indtil for nylig kunne gå som 60-årig. Desuden er det meget dyrt at fyre tjenestemænd, og det vil regeringen også forsøge at lave om på, siger Ibsen.

ka