Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Odense får millioner til indsats mod rusmidler

Sundhedsstyrelsen har bevilget to mio. kr. til Odense og byens ungdomsuddannelser til at gøre en særlig indsats mod rusmidler
27. DEC 2011 14.23

ODENSE: Unge skal lære at drikke med måde, være varsomme med stofferne og passe på hinanden. Det skal et nyt projekt iværksat af Odense og byens uddannelsesinstitutioner i fællesskab sikre.

Udsigten til at unge havner i et tidligt misbrug af rusmidler, falder fra på ungdomsuddannelserne og i værste fald kommer ud for tragiske hændelser, fik i efteråret Odense og byens ungdomsuddannelser til at sammen at søge om to mio. kr. fra Sundhedsstyrelsen til at iværksætte en særlig indsats for at forebygge, opspore og sætte ind overfor unges problematiske brug af rusmidler. Nu er pengene kommet, og projekt KulturRus kan skydes i gang i det nye år.

Foredrag skal forebygge
Det er hensigten, at kommunens rusmiddelkonsulenter tager ud på skolerne og sammen med elevråd og lærere planlægger foredrag, debatter etc. for at få fokus på rusmidlernes betydning for den enkelte og for studiemiljøet.

Samtidig skal lærernes kompetencer i at opfange elevers problemer med rusmidler øges. Også socialrådgivere, ungdomsvejledere og jobkonsulenter fra kommunen, som har udgående funktioner på byens uddannelsessteder, skal have skærpet deres opmærksomhed på unges evt. misbrug af alkohol og stoffer. Fagmedarbejderne skal også lære at tage de afklarende samtaler med de enkelte elever.

Overordnet politik skal udarbejdes
I sidste ende står kommunen klar med behandlingstilbud om nødvendigt. Endelig skal der udarbejdes en overordnet politik i Odense Kommune for indsatsen, når det gælder unges forbrug af rusmidler samt lokale politikker på de enkelte uddannelsessteder.

Projektet er toårigt og vil fra start have fokus på implementering i de eksisterende rammer, så indsatsen fortsætter, når midlerne til projekt Kulturrus udløber.

Projektet forankres i Rusmiddelcenter Odense i social- og arbejdsmarkedsforvaltningen. Men der er tale om et bredt samarbejde med også børn- og ungeforvaltningen samt byens gymnasier, ungdomsskoler, Syddansk Erhvervsskole, Produktionshøjskolen VUC med flere, som er organiseret i Uddannelsesforum.

srl

Foto: http://www.flickr.com/photos/stopalcoholdeaths/with/5525252368/