Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Odder på vej med længere skoledag

Mere tid og bevægelse i indskolingen - og flere projekter i udskolingen
30. NOV 2011 10.59

ODDER: Efter flere måneders forberedelse fremlægger Børn, Unge og Kulturudvalget i dag en ny strategi for Fremtidens Folkeskole. En strategi, der betyder, at lærere og elever skal arbejde med læring på helt nye måder.

- Skolen skal i større grad afspejle den verden børnene lever i, med en mor og far, der begge går på arbejde. Derfor foreslår vi, at skoledagen udvides, så elever fra indskoling og mellemtrin skal gå i skole fra kl. 8 til 14 hver dag. Det giver skolerne mulighed for at organisere en anderledes skoledag for børn og voksne.

- Der skal også være balance i forhold til elevernes sundhed. Man lærer bedre, hvis man har en sund krop, derfor skal vi fastholde vores mad- og måltidspolitik, og så skal eleverne bevæge sig mere i løbet af dagen, siger udvalgsformand Lars Grønlund (S).

Undervisningen i udskolingen skal omorganiseres, og der lægges op til mere projektorienteret undervisning, samt at skolerne eksperimenterer med forskellige læringsformer, herunder øget brug af digitale undervisningsmidler.

'Fremtidens Folkeskole' sendes nu i høring blandt skolebestyrelserne.

ka