AALBORG: Ekstra jobkonsulenter og opsving på arbejdsmarkedet har forkortet køen af ledige flygtninge og indvandrere i Aalborg, opplyser kommunen.
Og nydanskerne er endnu bedre end de etniske danskere til at fastholde deres job: Når først nydanskerne har fået et job, så holder de endnu bedre fast i jobbet end deres etnisk danske kolleger.
Staten investerer i perioden 2007-2010 millioner for at få flere nydanskere i job. Aalborg Kommune er en af de udvalgte kommuner, som får glæde af den særlige statslige investering. Jobcenter Integration råder over 4,5 mio. kr. ekstra pr. år i fire år til at skaffe job til kommunens flygtninge og indvandrere. Og indsatsen virker hurtigt: På to år er antallet af ledige nydanskere faldet betydeligt og på kun to år er målet for 2010 næsten allerede nået.
Indsatsen fortsætter i Jobcenter Integration, som glæder sig over endnu en positiv tendens:
- Vores erfaring er, at flygtninge og indvandrere har sværere ved at komme over barriererne ind til arbejdsmarkedet. Men når de først er inde, så er de bedre til at forblive i jobbet og på arbejdsmarkedet end deres danske kolleger. Nogle af vores arbejdsgivere melder tilbage at flygtninge og indvandrere, der er ansat på deres virksomheder fungerer rigtigt godt i jobbet. Flygtninge og indvandrerne er ifølge arbejdsgiverne særdeles loyale og engagerede medarbejdere. Måske kan denne ekstra loyalitet være med til at forklare, at arbejdsgiverne tilsyneladende meget nødigt slipper flygtninge og indvandrere, når de først er ansat, forklarer centerleder Jette Frederiksen fra Jobcenter Integration, som konstant etablerer nye jobs for nydanskere i det nordjyske erhvervsliv.
Positiv spiral
Jette Frederiksen fortæller endvidere, at det er imponerende at opleve, hvor hurtigt sproglige barrierer m.v. kan overvindes, når først flygtninge og indvandrere kommer i job og dermed igen oplever, at de skaber værdi og bliver en del af fællesskabet:
- Når en flygtning eller indvandrer kommer i job, så sætter jobbet meget hurtig en positiv spiral i gang i hele familien. Familiens sociale situation bliver bedre og integrationen for hele familien kommer betydeligt op i fart, fortæller rådmand for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, Mai-Britt Iversen (S).
Ifølge statistikkerne er den særlige indsats allerede tæt på målstregen: Målet er, inden udgangen af 2010, at reducere antallet af ledige flygtninge og indvandrere fra knap 1000 i 2006 til 713 personer inden 2011.
Tallene viser nu, at allerede med udgangen af 2008 er antallet nede på 745 personer.
- Vi fortsætter indsatsen og håber at nå endnu bedre resultater end de oprindelige mål, slutter centerleder Jette Frederiksen.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.