Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ny museumschef i Horsens

Horsens Museum og Horsens Kunstmuseum får fælles ledelse med Anne Bjerrekær som chef
KORT NYT12. MAR 2012 9.58

HORSENS: I lyset af udsigten til en ny museumslov, som efter alt at dømme betyder, at antallet af museumsenheder skal skæres ned, og administrationen samles i færre og større enheder, besluttede Horsens byråd allerede sidste år en ledelsesmæssig og organisatorisk sammenlægning af de to kommunale museer.

Chef for det nye Museum Horsens bliver den hidtidige leder af Horsens Museum, Anne Bjerrekær, mens den hidtidige leder af Horsens Kunstmuseum, Claus Hagedorn-Olsen, bliver souschef i det sammenlagte museum.

Museum Horsens består således af en afdeling på kunstområdet og en afdeling på det kulturhistoriske område, og målet er at sikre den fortsatte eksistens af stærke og kompetente enheder med skarp profil, der kan markere museumsområdet i Horsens Kommune på nationalt og internationalt plan.

- I Anne Bjerrekær får Museum Horsens en leder med solid erfaring med ledelse af større personalegrupper. Anne er en leder med både beslutningskraft og visioner og samtidig udadvendt og god til at kommunikere, siger Lone Ørsted (S), formand for kulturudvalget i Horsens Kommune, i en pressemeddelelse.


lcl