Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ny børne- og ungedirektør i Køge

Senest har Henrik Laybourn været direktør og uddannelseschef i København
23. MAJ 2012 5.43

KØGE: Det bliver en direktør med stor faglig og ledelsesmæssig ballast, som fra 1. juni 2012 har det overordnede ansvar for Køges skoler, dagtilbud samt børne- og ungerådgivning. 53-årige Henrik Laybourn har i knapt 30 år arbejdet inden for området og på alle niveauer - fra skolelærer og -inspektør til skole- og institutionschef og øverste forvaltningsleder. Senest har Henrik Laybourn været direktør og uddannelseschef i Københavns Kommune.

- Vores ønske var at få en stor faglig kapacitet, og det har vi fået opfyldt. Henrik bringer solid erfaring med sig fra flere kommuner - herunder landets største forvaltning - og vil kunne træde ind og virke i stillingen fra dag et. Desuden er han vant til at samarbejde med mange forskellige aktører - og interesser - som også er vigtigt for os i en tid, hvor vi hele tiden skal tænke i udvikling af vores kommunale service, fortæller kommunaldirektør Peter Frost på vegne af et enigt ansættelsesudvalg.

Også den nye børne- og ungedirektør selv ser frem til at komme med på holdet i Køge Kommune.

- Jeg har stor lyst og energi til at arbejde i en forvaltning, som omfatter hele børne- og ungeområdet - både de helt små børn, de større under uddannelse og de udsatte børn, som har brug for særlig støtte. Køge har samtidig en god størrelse, der gør, at jeg kan have en nogenlunde nærhed til dér, hvor arbejdet udføres - i skolerne, institutionerne mv., siger Henrik Laybourn.

Henrik Laybourn bor privat i Holte med sin hustru, Nina. Sammen har de fem børn, hvoraf den mindste på 19 år endnu bor hjemme.

Stillingen som børne- og ungedirektør blev ledig i efteråret 2011, hvor Tobias Børner Stax forlod Køge Kommune for at blive direktør i København Kommune.

bi