Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ny behandling til kriminelle unge i Midtjylland

Midtjyske unge med voldelig og kriminel adfærd får nu mulighed for en ny behandling i en såkaldt MultifunC-institution i Aarhus

MIDTJYLLAND: En helt ny partnerskabsaftale mellem Region Midtjylland, Aarhus og Herning Kommune baner vejen for behandlingstilbuddet til de kriminelle unge. Institutionen placeres i Viby i Aarhus Kommune. Det skriver Region Midtjylland.

MultifunC-metoden er et kort, intensivt behandlingsforløb for unge med kriminel, aggressiv og voldelig adfærd. Metoden har i flere år været anvendt i Norge og i Sverige med gode resultater. Dermed styrker regionen og kommunerne i fællesskab indsatsen mod kriminelle unges adfærd.

De første beboere ventes at rykke ind i institutionen i oktober, hvis politikerne i regionen og i de to kommuner endeligt siger god for aftalen.

Den politiske behandling i regionen og i de to kommuner ventes at være afsluttet i februar. Sagen forelægges Forretningsudvalget og Regionsrådet i Region Midtjylland samt byrådet i Aarhus Kommune og børne- og familieudvalget i Herning Kommune inden for de næste tre uger.

Lovende metode
- Aarhus Byråd traf allerede i 2008 en beslutning om at etablere en MultifunC-institution i kommunen, og derfor glæder det mig, at det endelig ser ud til at blive en realitet. Dermed kan vi få afprøvet metoden, som lyder meget lovende siger social- og beskæftigelsesrådmand i Aarhus, Hans Halvorsen (S).

Også Region Midtjyllands formand, Bent Hansen (S), glæder sig over samarbejdet på tværs af kommuner og region.

- Jeg håber at denne samarbejdsmodel kan skabe grundlag for, at kommuner og regioner sammen kan løfte andre opgaver på det specialiserede sociale område, siger Bent Hansen.

Der skal indgås en partnerskabsaftale mellem de Herning og Aarhus Kommune og Region Midtjylland om fælles etablering og drift af MultifunC-tilbuddet. Institutionen vil blive drevet af regionen.

krn