Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

God opførsel belønnes med stereoanlæg

Ny behandling skal ruste udadreagerende unge til at leve i eget liv blandt andet gennem et pointsystem, der belønner den enkelte
22. JUN 2011 15.22

KØBENHAVN: Københavns nyeste institution til behandling af udadreagerende unge, MultifunC, er netop blevet indviet. Institutionen bygger på en ny, systematisk tilgang til behandlingen og ligger på Sundholm på Amager.

En af metoderne på institutionen er et belønningssystem, hvor de unge opnår resultater i forhold til god opførsel, skolegang, familieliv og andet. Fx kan en clockradio hurtigt blive til et stereoanlæg, når den unge får point nok.

Borgmester Mikkel Warming (EL) var med til åbningen af den nye institution:

- I de senere år har vi mere og mere erkendt, at problemer skal løses i de omgivelser, den unge lever i. Ellers bliver de slået tilbage til start, når de kommer hjem til de vante omgivelser med fristelser på gadehjørnet, gamle fjendskaber og problemer i familien.

Et behandlingsforløb på MultifunC består først af et kort og intensivt forløb på institutionen og derefter et forløb i den unges egne omgivelser, fx familien. Princippet er, at den unge skal rustes til at leve i sit eget liv. Det betyder, at der ikke vil være mange fællesaktiviteter på institutionen, hvilket også skal være med til at modvirke en uheldig gruppedynamik.

Byggeklodserne bag behandlingen på MultifunC er blandt andet Aggression Replacement Training (ART), Parental Management Training Oregon (PMTO) og Multi Systemisk Terapi (MST). Metoder, som alle er evidensbaserede. I Norge og Sverige er der gode erfaringer med behandlingen, som personalet har været på intensiv efteruddannelse i.

tsp