DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Nu fredes Stevns Klint
Med fredningen vil Stevns blandt andet medvirke til at sikre, at naturtyper og arter, som er omfattet af Natura 2000-beskyttelse, har en gunstig bevaringsstatus.
Foto: Stevns Kommune

Nu fredes Stevns Klint

Næsten fem år efter den første henvendelse er Miljø- og Fødevareklagenævnet nu klar til at frede Stevns Klint.

STEVNS: Det har været en lang proces, men nu er den god nok: Miljø- og Fødevareklagenævnet vil frede Stevns Klint. Det oplyser Stevns Kommune.

Udover selve fredningen har Miljø- og Fødevareklagenævnet også besluttet alligevel at inddrage den 25 meter brede dyrkningsfri bræmme, som Fredningsnævnet ellers tog ud af indstillingen i 2017.

- Stevns Klint er Unesco verdensarv, og det giver os nogle ganske særlige forpligtelser i forhold til et helt unikt stykke natur i verden. Med fredningen har vi nu fået bedre muligheder for at beskytte og bevare Klinten, og samtidig vil trampestien få et bedre forløb på toppen af Klinten, siger borgmester Anette Mortensen (V).

Fredningsforslaget blev indsendt af kommunen og Danmarks Naturfredningsforening tilbage i januar 2016, efter et grundigt forarbejde med bl.a. inddragelse af lodsejere mv. Og nu lægger nævnet altså op til en snarlig afslutning af sagen.

Læs mere om fredningsprocessen hos Stevns Kommune.

ibs