Norddjurs fyrer direktør og bestiller undersøgelse af socialområdet

Den seneste lange tids kritik af socialområdet i Norddjurs får nu konsekvenser. Velfærdsdirektøren bliver fyret, og en uvildig undersøgelse af socialområdet igangsættes.
18. MAJ 2022 17.06

NORDDJURS: De seneste års problemer på socialområdet i Norddjurs får konsekvenser nu. Det fremgår af en pressemeddelelse, som Norddjurs Kommune onsdag eftermiddag har udsendt.

Velfærdsdirektør Kenneth Koed Nielsen bliver fyret, er indstillingen fra økonomiudvalget, og der skal samtidig igangsættes en uvildig undersøgelse af socialområdet.

- Med fokus på borgere og pårørendes oplevelse af mødet med Norddjurs Kommune samt arbejdsmiljøet for medarbejdere og ledere på socialområdet, skriver kommunen i pressemeddelelsen.

At fyringen og undersøgelsen kommer netop nu, skyldes at det politiske klima i kommunen ikke var klar tidligere, fortæller borgmester Kasper Bjerregaard (V) med sigte på, at der ved nytår tiltrådte en ny kommunalbestyrelse.

- Det politiske miljø har ikke været modent på et tidligere tidspunkt, siger borgmesteren til TV2 Østjylland og fortsætter:

- Der er et politisk ønske om en udviklingsproces nu, og der er et politisk ønske om en anden profil på posten som velfærdsdirektør. Det er en undersøgelse af socialområdet, hvor vi er i dag, så det er altså ikke en undersøgelse af enkeltsager, siger borgmesteren, der understreger, at undersøgelsen får et bredt sigte.

Direktør siden kommunesammenlægningen

Kenneth Koed Nielsen har været direktør i Norddjurs Kommune lige siden kommunesammenlægningen. Først som socialdirektør og som velfærdsdirektør siden 2010.

Kenneth Koed Nielsen ønsker ikke på nuværende tidspunkt at kommentere sin fyring.

Kritikken har blandt andet lydt på, at særligt loyale medarbejdere er blevet udvalgt til at deltage i tilsynsbesøg, og at der er blevet pyntet på normering og handleplaner på bostederne. Derfor iværksatte kommunen i august sidste år en undersøgelse af sig selv. Den viste, at der ikke var noget at komme efter, og at socialtilsynets rapporter gav et retvisende billede.

Den uvildige undersøgelse af socialområdet skal gennemføres af konsulentfirmaet Komponent, skriver Norddjurs Kommune. Den endelige formelle beslutning om fyring og undersøgelse skal træffes på kommunalbestyrelsens møde den 24. maj.

cgt