Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Misforstået spareiver på jobområdet

Kun besparelser, hvis kommunerne også sparer på kontrollen med private jobfirmaer, mener HK Kommunal
KORT NYT30. NOV 2011 13.32

Kommunernes tilsyn med de dele af beskæftigelsesindsatsen, der udføres af andre aktører, er ikke god nok. Sådan lyder det i den nye beretning fra statsrevisorerne om statens overførsler til kommuner og regioner, der peger på, at kommunerne ikke i tilstrækkelig grad har tilset, at andre aktører - de private jobfirmaer - overholder persondataloven.

Det utilstrækkelige tilsyn med de private jobfirmaer hænger ifølge Henrik Gammelholm, juridisk konsulent i HK/Kommunal, sammen med de voldsomme spareøvelser ude i kommunerne. Han peger på, at kommunerne i nogle tilfælde forsøger at skabe sig nogle rationaliseringsgevinster ved at udlicitere beskæftigelsesindsatsen til private.

- Men besparelserne kan ofte kun hentes hjem, hvis kommunerne samtidig sparer på kontrollen med disse firmaer. Det efterlader imidlertid de ledige uden sikkerhed for, at deres dybt personlige oplysninger forbliver fortrolige. De lediges retssikkerhed bliver ikke garanteret, og det er bestemt ikke godt nok, siger Gammelholm.

ka