Lyntestudbydere har fået 5,4 mia. kr. i betaling

KORT NYT8. OKT 2021 12.10

Den 9. oktober ophører kontrakten med Copenhagen Contractors, Carelink, SOS International og Falck, der har udbudt lyntest i Danmark. Og testindsatsen har været indbringende for firmaerne, der tilsammen har fået 5,4 mia. kr. i betaling for deres ydelser, siden testindsatsen startede 12. december sidste år og frem til 24. september i år, skriver Børsen

Falck, der har haft den opgave i tre regioner, har med 2,6 mia. kr. fået klart mest udbetalt, og virksomhedens kommunikationschef oplyser, at man i 2021 forventer et overskud på testaktiviteterne på en mia. kr. Carelink, der har stået for opgaven i Syddanmark, har fået udbetalt 834 mio. kr., hvilket er en fordobling af virksomhedens normale årsomsætning. Selskabets direktør, Brian Rosenberg, vil ikke oplyse, hvor meget virksomheden har tilbage på bundlinjen, men gerne, at testindsatsen har været en god forretning.

- Vi har også løbet en meget stor risiko, fordi der undervejs skulle købes testkit og værnemidler for mange millioner kroner, og der var ikke andre end os selv til at stå med ansvaret for de lagre, så det hænger ofte sådan sammen, at hvis man tager en risiko, så kan gevinsten også være stor, siger han. 

amp