DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

200.000 daglige lyntest i udbud, mindst to skal dele

Nye kontrakter skal træde i kraft 1. maj.

Regionerne har sendt en opgave med op til 200.000 daglige lyntest i udbud, efter at en kontrakt med SOS International i fire af de fem regioner blev opsagt kort efter dens ikrafttræden. Årsagen var utilfredshed med udførelsen.

Det nye udbud gælder alle fem regioner, og der kræves denne gang, at bydere kan "dokumentere erfaring med at levere sundhedsydelser i stort omfang i form af enten test eller vaccinationer af minimum 10.000 personer årligt inden for de seneste tre år". Region Hovedstaden er i udbuddet opdelt i to, således at der udbydes seks områder. En leverandør kan højst vinde tre områder. 

- Begrænsningen er en lektie, vi har lært af første udbud og et tydeligt signal fra vores side om, at vi ikke vil stå i samme situation to gange, siger koncerndirektør Anders Kjærulff fra Region Midtjylland, der står for udbuddet på alle regioners vegne.

Indtil nye kontrakter træder i kraft står Falck for at hurtigteste borgerne i regionerne Nordjylland, Midtjylland og Sjælland. I Region Syddanmark er Carelink leverandør, den eneste der ikke blev opsagt i utide, mens Region Hovedstaden betjenes af SOS International og Copenhagen Medical.

I udbuddet estimeres følgende antal daglige test for hver udbudsområde:

  • 19.000 i Region Nordjylland
  • 42.000 i Region Midtjylland
  • 39.000 i Region Syddanmark
  • 26.000 i Region Sjælland
  • 40.000 i Region Hovedstaden, område A
  • 34.000 i Region Hovedstaden, område B 

Område A i Region Hovedstaden er de nordsjællandske kommuner ind til og med Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Rødovre og Ballerup, mens område B strækker sig fra Amager ind over København og  Frederiksberg til og med Hvidovre, Brøndby, Glostrup, Albertslund, Vallensbæk, Ishøj og Høje-Taastrup. Også Bornholm er med her. 

mk 

Se udbuddet.