DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Lyntest kan blive delt mellem flere i nyt udbud

Operatører bør overveje at begrænse sig i stedet for at byde på alle regioner, siger regionernes udbudsansvarlige.

Når lyntest skal i nyt udbud efter at SOS International er opsagt fra opgaven, vil Region Midtjylland på vegne af Danske Regioner se på, om ansvaret for testene skal fordeles på flere aktører.

Det oplyser vicedirektør Dorte Christensen fra Region Midtjylland Indkøb og Medicoteknik. 

- Det kan være, der er ting, vi skal være tydeligere om, og vi vil se på, om vi skal sprede det mere ud. Jeg kan ikke garantere, hvem der vinder. Men jeg vil da opfordre leverandører til at tænke over, om man skal byde ind på samtlige regioner eller gøre som Carelink: byde ind på en enkelt. Se på, hvor stor opgaven er, siger hun.

For stor en opgave

I december og januar leverede fire leverandører - SOS International, Carelink, Copenhagen Medical og Falck - lyntest på statens regning.

De to sidstnævnte tabte, da opgaven kom i nyt udbud, så fra 1. februar overtog SOS International lyntest i fire ud af fem regioner, mens Carelink overtog testaktiviteten i Region Syddanmark.

Men søndag stoppede regionerne samarbejdet med SOS International på grund af en række problemer med underleverandøren Medicals Nordic.

- Der er rigtig mange medarbejdere i SOS, som har kæmpet og gjort en stor indsats. Men opgaven har simpelthen bare været for stor, siger hun.

Ritzau