DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Lyngby-Taarbæk sælger Landbrugsmuseet
Foto: Lyngby-Taarbæk Kommune

Lyngby-Taarbæk sælger Landbrugsmuseet

Køber vil drive museum og respektere kulturhistoriske værdier i det gamle museum på Kongevejen.

LYNGBY-TAARBÆK: Lyngby-Taarbæk Kommune har solgt det gamle Landbrugsmuseum og tilhørende bygninger og jorde på Kongevejen i Kongens Lyngby til et selskab, som vil opføre museum, café og eventlokaler på matriklen. Det oplyser kommunen.

Af udbuddet fremgik det, at de gamle bygninger renoveres og bevares, og at de kommende aktiviteter på stedet er orienteret mod borgerne. Og betingelserne opfylder køberne, Ejendomsselskabet Kongevejen 79-85A ApS, som ejes 100 pct. af Interdan Holding A/S.

- Det er vigtigt for os at etablere vores museum i Landbrugsmuseet i Lyngby-Taarbæk Kommune, idet min farfar handlede sine første biler, da Landbrugsmuseet blev bygget for over 100 år siden, og han og min farmor havde bopæl i kommunen i mange år. Vi føler derfor, at vi er kommet hjem til vores rødder. Vi investerer i en del fine ældre bygninger for at istandsætte og bevare dem i stedet for at rive dem ned. Vi mener derfor også, at de fine ældre bygninger på Kongevejen passer rigtig godt ind i vores strategi, og vi glæder os til at komme i gang med den omfattende restaurering, som vi forventer kommer til at koste et betragteligt beløb, siger Anders Bruun, bestyrelsesformand for Interdan Holding A/S.

Borgmester: Vi redder et stykke kulturhistorie
Borgmester Sofia Osmani (K) er glad for at have fundet den rigtige køber til museet.

- Vi har i kommunalbestyrelsen haft et stort ønske om at bevare de smukke gamle bygninger, men vi har også vidst, at de var i en stand hvor det ikke var sikkert, at nogen havde mod på opgaven. En opgave, der alt andet lige forudsætter en lidt filantropisk tilgang. Med Interdan er det lykkedes at redde et stykke af vores kulturhistorie, og vi kan nu se frem til at bygningerne får en gennemgribende restaurering og fremover også bliver åbne for offentligheden, siger hun.

De endelige planer bliver lagt i detaljer, når den færdige lokalplan foreligger, forventeligt om et års tid. Udover restaurering af bygningerne, så er der er byggemulighed på op til 15.000 kvadratmeter (inklusiv de bygninger, der bevares).

Den kommende lokalplan vil fastsætte anvendelsen i overensstemmelse med udbuddet, hvor der vil blive taget hensyn til naboerne og området.

MG