DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Line Barfod vil være Enhedslistens spidskandidat i København
Enhedslisten er ikke bange for indflydelsen, siger Line Barfod (EL).
Foto: Rasmus Flindt Pedersen, Ritzau Scanpix.

KV21:
Line Barfod vil være Enhedslistens spidskandidat i København

Hun stoppede i Folketinget 2011 og udfordrer nu gruppeformand Karina Vestergaard Madsen i kampen om at blive EL-spids til KV21.
17. NOV 2020 5.53
TEMA: KV21

KØBENHAVN: Line Barfod ønsker at blive Enhedslistens spidskandidat i Københavns Kommune ved kommunalvalget om et år. Det fortæller det tidligere mangeårige folketingsmedlem mandag til Politiken.

Hun var kortvarigt medlem af Folketinget tilbage i 1998, hvorefter hun sad i tinget fast fra 2001 til 2011. Herefter faldt hun for Enhedslistens rotationsprincip.

I sin tid i Folketinget var Line Barfod blandt andet kommunalordfører og var en markant stemme, når partiet kritiserede den daværende borgerlige regering. I dag arbejder hun som advokat.

Nuværende teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen stiller ikke op, men gruppeformand Karina Vestergaard Madsen, har meddelt, at hun går efter at blive spids.

Næststørst i Borgerrepræsentationen

Enhedslisten fik 18,4 pct. af stemmerne ved KV17. Det betød, at partiet blev næststørst i Borgerrepræsentationen med 11 af 55 pladser. Kun Socialdemokratiet blev større med 15 pladser.

Adspurgt om, hvorvidt hun vil gå efter at blive Københavns overborgmester, svarer Line Barfod:

- Det vil jo kræve, at der er et flertal på rådhuset for det. Så det må komme an på Enhedslisten og de andre partier. Enhedslisten er ikke bange for indflydelsen.

Valget af spidskandidat bliver afgjort i januar næste år blandt Enhedslistens medlemmer.

Sophie Hæstorp Andersen bliver Socialdemokratiets spids. For nylig blev Frank Jensen (S) nødt til at trække sig som overborgmester efter en række sager om seksuelt krænkende adfærd mod kvinder.Lars Weiss (S) har frem til kommunalvalget overtaget posten som overborgmester.

Ritzau