Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ledere sidder i møde 21 timer om ugen

Næsten halvdelen af danske lederes arbejdstid går med møder

Hvis ledere drømmer om mødelokaler om natten, er det måske ikke så underligt. En ny undersøgelse fra Lederne, baseret på svar fra over 3.000 offentlige og private ledere, viser, at næsten halvdelen af ledernes arbejdstid, 44 procent, bliver brugt på at holde møder. Det svarer til 21 timer om ugen, skriver Lederne.
Ledelsesrådgiver hos Lederne, Niels Henriksen minder om, at der er stor forskel på hyppigheden af møder. I nogle brancher er det således op imod tre fjerdedele af arbejdsugen, som lederen tilbringer i et mødelokale.

- Møder er som udgangspunkt vigtige kommunikationskanaler, både dem med medarbejdere og kolleger og dem uden for huset med kunder og samarbejdspartnere. Men lederne skal konstant have fokus på, at møder bliver afviklet effektivt og har et reelt udbytte, således at møder ikke stjæler unødigt meget tid fra den mere synlige og praksisnære ledelse, siger Niels Henriksen.

Ifølge undersøgelsen bruger lederne anno 2011 28 procent af arbejdstiden på interne møder og samtaler, mens 16 procent bruges på eksterne møder og samtaler.

tsp