Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ledere klar til at skifte branche

Ledere skifter gerne branche, og jo højere uddannelse, desto større er fleksibiliteten i forhold til brancheskift
26. APR 2012 8.23

KØBENHAVN: Når ledere i Danmark skal have nyt arbejde, er kun få interesseret i at skifte sektor. Til gengæld skifter lederne gerne branche, når ét lederjob bliver udskiftet med et andet. Og jo højere uddannelse, lederne har med sig i bagagen, desto større er fleksibiliteten i forhold til brancheskift. Det viser en ny undersøgelse fra Lederne.

Kun 12 pct. af lederne vekslede mellem den private og offentlige sektor, sidst de skiftede job, og kun 13 pct. af de ledere, som er jobsøgende, kan forestille sig, at næste lederjob indebærer et sektorskift.

Mens sektormobiliteten således er begrænset, er lederne ifølge undersøgelsen særdeles åbne for at søge nye græsgange, når det gælder branche. Halvdelen af lederne, 49 pct., skiftede branche ved ansættelsen i det nuværende lederjob. Formanden for Lederne Svend Askær mener, at undersøgelsen både giver anledning til panderynker og optimisme.

- Det er et stort problem, at der fortsat nærmest er vandtætte skotter mellem det private og offentlige arbejdsmarked. Til gengæld er det glædeligt, at ledere er fleksible, når det gælder mobilitet mellem brancher. At så mange skifter branche ved jobskift understreger, at ledelse er et fag i sig selv, og dygtige, veluddannede ledere kan sagtens manøvrere i forskellige brancher, siger Svend Askær.

Mobilitetsundersøgelsen fra Lederne er baseret på svar fra 1.987 ledere. Hovedparten af respondenterne, 87 pct., er ledere i den private sektor.

bi