Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Årets leder skal være innovativ

Indstillingen til årets kommunale ledere er nu åben og innovationskraft er vigtig kernekompetence
12. APR 2012 6.23

COK, Kommunaldirektørforeningen og de faglige organisationer kårer byens bedste ledere ved uddelingen af Den Kommunale Lederpris.

I år er innovation temaet for prisuddeling. Den kommunale leder skal være rollemodel for nytænkning og skabe nye muligheder og perspektiver på opgaveløsningen. Det er lederens opgave at sikre, at processerne forankres hos kompetente medarbejdergrupper, samarbejdspartnere, borgere og andre interessenter. Derfor indgår lederens innovationskraft i vurderingen af de indstillede kandidater, når dommerpanelet kårer tre vindere inden for kategorierne

  • Kommunale topchefer
  • Kommunale ledere af en faglig afdeling eller sektion i en forvaltning eller institution
  • Ledere af kommunale institutioner.

På udkig efter drivkraft
De tre vindere modtager hver 50.000 kr. sponsoreret af KMD og BDO.

- Vi skal lave mere, kvaliteten skal være højere, og så skal det gerne koste det halve. Når det er vilkårene, bliver innovation og lederens evne til at skabe de bedst mulige rammer for innovativ udvikling et helt centralt omdrejningspunkt. Det er det, vi gerne vil sætte fokus på med årets kommunale lederpris. Vi er på udkig efter den drivkraft og passion, der skaber offentlig innovation og nye veje til resultater, siger Christian S. Nissen, formand for COKs Advisory Board.

I 2011 indstillede 354 personer en leder til Den Kommunale Lederpris. De tre vindere af Den Kommunale Lederpris 2011 er Birgitte Sonsby, skoleleder på Ejerslykkeskolen i Odense, Jørgen Niemann, sektionsleder for afffald og varme i Randers og Bo Rasmussen, kommunaldirektør i Albertslund.

 

Fakta

Processen
På www.lederprisen.dk kan du frem til den 29. juni 2012 indstille den leder, der fortjener en udmærkelse. Efter indstillingsperiodens afslutning gennemgår konsortiet bag Den Kommunale Lederpris alle de indstillede kandidater og udvælger ni nominerede ledere, tre fra hver kategori. De ni nominerede offentliggøres på KL's Ledertræf den 11. september 2012, og vinderne kåres i slutningen af 2012.

Dommerpanelet
COKs Advisory Board udgør dommerpanelet, der voterer blandt de nominerede og kårer de tre vindere. COKs Advisory Board består, foruden formand Christian Nissen, af topchefer fra kommuner og private virksomheder samt en række forskere inden for offentlig ledelse.

Konsortiet bag Lederprisen
Den Kommunale Lederpris uddeles af et konsortium, som består af COK - Center for Offentlig Kompetenceudvikling, Kommunaldirektørforeningen, IDA, DJØF, Teknisk Landsforbund, HK Kommunal, BUPL, Skolelederne, Dansk Socialrådgiverforening, Socialpædagogerne, SL, DSR og FOA.

srl

Foto: Kristine Bramsen