Et stigende antal efterlønsmodtagere kommer næppe til at belaste samfundet i form af øgede sundhedsudgifter. De forbliver raske, efter de har forladt arbejdsmarkedet, viser ny forskning fra AKF og Handelshøjskolen, Aarhus Universitet.
En ny ph.d.-afhandling fra AKF og Handelshøjskolen, Aarhus Universitet af Henrik Lindegaard Andersen viser, at efterlønsmodtagere ikke oplever en forringelse af helbredet, efter de har forladt arbejdsmarkedet.
Ifølge afhandlingen kan livet på efterløn ligefrem have en positiv virkning på især mænds helbred. Mænd, der bruger medicin mod for eksempel gigt, oplever, at deres behov for medicin falder. Det kan skyldes, at de slipper for monotone bevægelser på jobbet.
Hver tredje 60-årige på efterløn
Omkring 34 pct. af de arbejdsdygtige danskere går på efterløn det år, de fylder 60. Derfor fokuserer analysen på, hvordan folks helbred ser ud i årene omkring 60-årsalderen, dvs. fra de er 57 - 66 år. Folks helbredssituation er bl.a. målt ved at undersøge deres indkøb af receptpligtig medicin.
Undersøgelsen er baseret på data fra de store årgange, der er født mellem 1936 - 1942.
cgt
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.