Mens der i 2004 blot var 17 pct. af skolelederne, der havde en diplom- eller masteruddannelse, var det tal sidste år steget til 61 pct., viser en undersøgelse fra Lederne, Syddansk Universitet og Kommunaldirektørforeningen.
De 61 pct. dækker både over de skoleledere, der har afsluttet uddannelsen, og dem der var ved at tage den i 2010, skriver Berlingske.
- Det er meget vigtigt for folkeskolen og dens udvikling. Undersøgelser har vist, at skolelederens kompetencer er den væsentligste faktor for skolens udvikling, siger Anders Balle, formand for skolelederforeningen.
Også Thomas Christensen, uddannelseschef hos Lederne, er glad for den store stigning:
- Det er rigtig flot, at så mange skoleledere vælger at tage tid ud af deres hverdag for at gennemføre en lederuddannelse, og det er vigtigt for folkeskolens fremtid, siger han og ser den positive udvikling som et klart resultat af regeringens Kvalitetsreform fra 2007.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.