En ny hjemmeside med kommunernes sagsbehandlingstider er netop gået i luften, så nNu er det muligt at sammenligne, hvor længe en kommune er om at sagsbehandle en byggesag i forhold til fx nabokommunen.
Den nye oversigt viser, at de mest effektive kommuner er i stand til at afslutte deres byggesager inden for gennemsnitligt to-tre uger, mens kommunerne i den anden ende af skalaen gennemsnitligt er to-tre måneder om at færdigbehandle ansøgninger.
Økonomi- og erhvervsminister, Brian Mikkelsen (K) siger:
- Der er meget store udsving i sagsbehandlingstiderne fra kommune til kommune. Oversigten viser, at der er betydeligt rum for forbedring i nogle kommuner.
- En lang sagsbehandlingstid kan have store konsekvenser for den håndværkervirksomhed, der er klar til at bygge, men som ikke må gå i gang, fordi tilladelsen mangler. Især i den nuværende lavkonjunktur er det afgørende, at byggesagsbehandlingen i kommunerne er så effektiv som overhovedet muligt.
Regeringen har allerede gennemført afbureaukratisering af reglerne om byggesagsbehandling, så kommunerne siden 1. januar 2009 ikke har skullet byggesagsbehandle langt de fleste tekniske forhold ved ukompliceret byggeri, fx parcelhuse. Det bør alt andet lige medføre en hurtigere sagsbehandling og dermed et lavere gebyr.
Flere kommuner har allerede iværksat spændende tiltag på området, som andre kan lære af. Bl.a. har nogle kommuner forenklet deres håndtering af byggesager, mens andre er gået så vidt som til at tilbyde straks-behandling af visse typer byggesager.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.