Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Lærerforening mødes ekstraordinært

De seneste ugers hårde angreb på lærernes undervisningstid og arbejdstidsaftale er baggrunden for ekstraordinær kongres

Hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening har tirsdag enstemmigt besluttet at indkalde til en ekstraordinær kongres den 9. februar, oplyser DLF i en pressemeddelelse.

Ifølge Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, er det de seneste ugers hårde angreb på lærernes undervisningstid og arbejdstidsaftale, som er baggrunden for, at landets delegerede skal samles.

- Jeg har ikke hørt én eneste politiker tale om, hvordan vi giver lærerne mulighed for at levere kvalitet i undervisningen. Vi er forpligtede til hver eneste dag at forberede en undervisning, som tager udgangspunkt i den enkelte elev. Og vi føler, at vi lige nu står alene med det kæmpe ansvar. Derfor er det helt afgørende, at vi samles for at diskutere, hvordan vi kan få alle parter om folkeskolen til at tage del i ansvaret for, at eleverne får den skolegang, som de har krav på, siger Anders Bondo Christensen.

Alvorligt skridt
På kongressen vil der blandt andet være fokus på, hvordan man lokalt kan sikre at politikere på alle niveauer er parate til at tage et medansvar for at skabe den gode skole. Det medfører en overordnet diskussion om, hvordan det står til med kvaliteten af folkeskolen.

Kommunernes Landsforening og regeringen har den seneste tid argumenteret for, at lærerne skal undervise mere inden for den samme arbejdstid.

- Det er et alvorligt skridt at indkalde til en ekstraordinær kongres, men vi er nødt til at samles for at diskutere kvalitet i folkeskolen, både centralt og lokalt. Lærerne skal leve op til folkeskoleloven og skabe en god folkeskole - men hvem deler det ansvar med os, spørger Anders Bondo Christensen.

Han mener, at kommunerne burde påtage sig ansvaret for kvalitet i folkeskolen.

- I lyset af de signaler, som KL sender for tiden, er det meget svært at se, at de er parate til at påtage sig det ansvar, siger han til folkeskolen.dk.

mou