Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Lærere føler sig ikke rustet til ADHD-børn

To ud af tre lærere mener ikke, at de er tilstrækkeligt godt uddannet, viser ny undersøgelse
KORT NYT16. MAJ 2012 6.32

KØBENHAVN: For mindre end en måned siden trådte en ny lov i kraft, der gør op med den årelange tradition i Folkeskolen med at sende elever med særlige behov i specialklasse. Det indebærer, at lærerne i samme klasse også skal tage sig børn med diagnoser som ADHD, Aspergers syndrom eller autisme. Men mindre en fjerdedel af lærerne synes, at de er uddannelsesmæssigt rustet til at undervise eleverne med de særlige behov, viser en undersøgelse lærernes fagblad Folkeskolen har foretaget. To ud af tre lærere mener ikke, at de er tilstrækkeligt godt uddannet. Det oplyser DR Nyheder.

- Hvis vi gennemfører inklusion uden at sikre, at lærerne har de nødvendige forudsætninger, så lærer de elever, som har nogle særlige indlæringsvanskeligheder, ikke nok, og det gør de andre elever heller ikke, siger Anders Bondo Christensen.

Flertallet af de danske skoler underviser allerede nu uden at brug af specialklasser. Her er erfaringerne ikke entydigt positive, for på disse skoler siger fire ud af ti lærere, at resultatet er et ringere udbytte for både de 'almindelige' og de inkluderede elever.

bi