
På Bornholm har man gjort det i flere år og i foråret valgte også Odsherred Kommune at slukke gadebelysningen i dele af kommunen. Senest er det Danmarks arealmæssigt største kommune Ringkøbing-Skjern, der har valgt at slukke for gadelygterne. Det skriver Politiken.
Vi sparer 2,3 millioner kroner på et år ved at slukke for gadelamperne. Og pengene er nødvendige at spare, så vi kan bruge dem på nye, smartere gadelygter om et par år, siger Ole Kamp (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Udvalget har indført 24-timers slukning af kommunens gadelygter i perioden maj-august. Og udvalgets formand er ikke nervøs for, at de mørklagte byer resulterer i trafikuheld.
Det er Rådet for Sikker Trafik dog ikke enig i. Der sker flere trafikuheld, hvor det er mørkt. Det fastslår en norsk rapport. En rapport fra rådet selv viser, at trafikulykker medfører en ikke ubetydelig udgift for kommunerne.
Det koser en kommune 250.000 kroner, når en borger bliver kvæstet i en trafikulykke.
I Ringkøbing-Skjern Kommune og Odsherred Kommune er 24-timers slukningen kun gældende i sommerperioden, og til vinter vil gadelygterne kun være slukket fra midnat til klokken 05 om morgenen.
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.