Kommuner kan være med til at placere nationalparker

Regeringen med miljøminister Lea Wermelin (S) lægger op til, at der skal placeres yderligere ti naturnationalparker i Danmark udover de fem allerede planlagte. Derfor er der nu åbent for, at kommuner, borgere og andre interesserede kan give deres mening til kende på Naturstyrelsens nye hjemmeside, om hvor man mener, Danmark kan få glæde af en ny naturnationalpark.

- Naturen har brug for meget mere plads, og det er vi i fuld gang med at skabe med Danmarks kommende naturnationalparker. Vi er nu nået til den sidste store udpegningsrunde, og her lægger vi op til en inddragende proces, hvor der bliver rig mulighed for at melde konkrete forslag og idéer ind. For naturnationalparkerne er for alle og skal gerne være områder, som de lokale elsker at besøge og er stolte af at vise frem, siger Wermelin.

Hun inviterer 8. juni til en faglig konference om de kommende naturnationalparker, hvor processen for de ti næste naturnationalparker bliver præsenteret, og i dén proces er der lagt op til at høre alle interesserede, hvor de mener, at naturnationalparkerne skal placeres.

Man kan anvende Naturstyrelsens interaktive kort og frem til den 2. august angive, hvor man mener, at der bør ligge en naturnationalpark. 

ibs