Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommuner bagud med energimærker

Kun halvdelen af kommunerne er færdige med at energimærke deres bygninger. Ministeren vil nu udstede bøder til dem, der endnu ikke har mærkaterne på plads

Mindst 25 kommuner er endnu ikke færdige med den energimærkning af deres bygninger, som skulle have været gennemført per 1. juli 2009. Det viser en rundspørge, som KL har foretaget. 75 af 98 kommuner har svaret på rundspørgen og ud af dem svarer kun 50, at energimærkningen er fuldstændig implementeret.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) hæfter sig ved, at langt flere kommuner har gennemført mærkningen, men skriver i en mail til avisen Kommunen, at 'når det er sagt, er det naturligvis skuffende, at ikke alle kommuner overholder loven og får energimærket deres ejendomme.'

I den grønne tænketank Concito er man ikke imponeret over kommunernes indsats.

- Det er ikke godt nok. Hvis man ikke har energimærket sine bygninger, har man ikke nok fokus på energibesparelser, og så risikerer man at spilde borgernes skattekroner på alt for høje udgifter til energi, siger direktør Thomas Færgeman til Kommunen.

For dyrt
Odsherred er en af de kommuner, der stadig mangler at energimærke størstedelen af deres bygninger. Indtil videre er kun to bygninger blevet mærket, mens der mangler at blive indhentet oplysninger og fremlagt renoveringsforslag for op mod 150.

- Det skyldes, at kommunen i nogle år har været i økonomisk udu, og vi har vurderet, at det ikke gav nogen mening at energimærke alle bygningerne. Vi havde masser af andet at bruge vores midler på. Derfor har energimærkningen simpelthen måttet vente, siger borgmester Thomas Adelskov (S) og tilføjer, at kommunen i år har afsat midlerne til at få gennemført mærkningen.

Det er dog ikke med kommunens gode vilje, at den investerer de i alt to millioner kroner, det koster at indhente information og energianbefalinger om alle kommunens bygninger.

Læs hele artiklen på kommunen.dk