DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Kolding vender bunken og starter forfra med havnevision

KORT NYT11. DEC 2019 13.39

KOLDING: Arbejdet med at udvikle Kolding Erhvervshavn til et område, hvor der skal være plads til boliger, erhverv, kultur og rekreative områder, fortsætter, og det er fortsat politikernes vision, at havnen og byen skal bindes tættere sammen.

Sådan lyder meldingen ifølge JydskeVestkysten efter et krisemøde på Kolding Rådhus her i formiddag, hvor alle byrådets seks partiers gruppeformænd var samlet for at drøfte konsekvenserne af SF, Enhedslistens og løsgænger Hanne Dam i denne uge brød forliget med den store aftale om havnens fremtid og beslutningen om at nedlægge erhvervsdelen.

Forskellen på den oprindelige havnevision og et nyt udspil fra EL og SF er, at de små venstrefløjspartier vil give plads til både havnevirksomheder og boliger i havneområdet, hvilket borgmester Jørn Pedersen (V) også gav udtryk for som en mulighed allerede i september. I den oprindelige vision er det formuleringen, at lejemålene med alle havnevirksomhederne skal opsiges i løbet af de næste 25 år - nu har man besluttet sig for at arbejde for en ny plan i den oprindelige forligskreds.

MG