
KØBENHAVN: - Jeg håber, at vi kan inspirere Sydney og Melbourne til at investere i danske løsninger inden for områder som vindmøller, vandrensningsanlæg, regnvandshåndtering og vandbesparende teknologi, og på den måde skabe arbejdspladser i Danmark, siger overborgmester Frank Jensen (S).
Både Sydney og Melbourne har høje ambitioner om at nedbringe CO2-udledningen. Samtidig har Australien netop indført en skat på CO2. Der er altså et potentiale for grøn eksport til landet 'down under'.
- Det er afgørende for mig, at understøtte en stærk vækst i København, så vi også i fremtiden kan sikre livskvalitet og beskæftigelse. Vi har en målsætning om fem procents gennemsnitlig vækst. Hvis det mål skal nås, skal vi både øge eksporten og blive bedre til at tiltrække udenlandske virksomheder og medarbejdere, understreger overborgmester Frank Jensen.
mou
- FAKTA
København oplever i disse år vækstrater på kinesisk niveau inden for den grønne sektor. Fra 2004 til 2009 har byen haft vækstrater på 12 procent inden for den grønne sektor, mens andre sektorer har haft mere middelmådige resultater. - Hovedstaden har ligeledes oplevet en eksplosiv vækst i grøn eksport - hele 77% fremgang fra 2004 til 2009. I hårde tal bidrager grøn eksport med 18 milliarder kroner i Danmark - til sammenligning giver velfærdsteknologi og IT henholdsvis 7 og 9 milliarder.
- Australske byer som Sydney og Melbourne har om København store ambitioner på klimaområdet - begge byer har mål om kraftig reduktion af CO2-udledningen: Sydney vil reducere med 70 % frem mod 2030, Melbourne skal være CO2-neutral i 2020.
- Sydney har især fokus på energiforsyningen og vil erstatte kul med vedvarende energi som vindkraft, solenergi og geotermi. Desuden vil Sydney - som København - benytte affald som kilde til elektricitet, fjernvarme og -køling.
- Dansk eksport til Australien steg med 13,5 % fra 2004-2010. Udenrigsministeriet vurderer, at fremtidig eksportvækst i Australien primært vil være drevet af bæredygtige løsninger og innovativt design - cykler, byplanlægning mv.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.