DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

KL: Nu skruer vi op for lyntest

Alle kommuner skal skrue op for kviktest af personale og opfordres til at rekvirere kviktest.

Alle kommuner skruer nu op for brugen af lyntest, oplyser KL. Det sker efter justitsministerens opfordring, efter at det kom frem, at der er en stor uudnyttet testkapicitet hos de private udbydere.

- Nu har vi opfordret kommunerne til at rekvirere så mange test, som det overhovedet er muligt at få fat på. På den måde kan vi få flest muligt medarbejdere testet på plejehjem, døgninstitutioner og dagtilbud. Og så har både vi og sundhedsmyndighederne en opgave i at kommunikere, at kviktesten er et godt alternativ til PCR-testen, så vores medarbejdere har mod på at tage den, siger KL’s formand, Jacob Bundsgaard (S).

Med de flere private mobile testenheder bør det kommunale personale nu kunne blive løbende testet for covid-19 med en lyntest. Lyntestene er et supplement til de mere sikre PCR-test, som allerede er i brug.

En af de kommuner, der tager flere kviktest i brug, er Aabenraa:

- I Aabenraa Kommune vil vi hurtigst muligt også tilbyde kviktest til dele af medarbejderne i Børn- og Kulturforvaltningen. Det er blandt andet til medarbejdere i dagtilbud, på specialområdet og til de medarbejdere, der varetager nødpasning af skolebørn, lige som vi for eksempel allerede gør på social- og sundhedsområdet. Den mulighed vil vi selvfølgelig gerne benytte os af, da det er en god mulighed for at bremse eventuelle smittekæder, siger borgmester Thomas Andresen (V).

Medarbejdere i Social- og Sundhedsforvaltningen kviktestes allerede.

Borgmestrene deltager senere i dag i et virtuelt møde med justitsministeren, sundheds- og ældreministeren, social- og indenrigsministeren om udnyttelse af testkapaciteten.

- Det understreger igen behovet for en klar strategi for, hvem der gør hvad og hvornår i forhold til test. Det håber vi meget på, at regeringen vil løfte sløret for på mødet i dag. Alle er nødt til at tage ansvar i forhold til at få den stærkt øgede testning af kommunale medarbejdere til at lykkes, så vi kan holde smitten fra døren, siger Bundsgaard forud for mødet.

ibs