DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Kaos i akutberedskab

Kaos i akutberedskab

Ny rapport afslører store problemer i akutberedskabet i Vestjylland
28. JUN 2012 7.00

MIDTJYLLAND: Det har ikke været i orden, når læger har undladt at rykkke ud ved mistanke om hjertestop, og sygeplejersker har ved flere lejligheder vurderet forkert, når det har afbestilt en akutlægebil. Sådan lyder meldingen i en ny rapport, der baserer sig på undersøgelser af akutberedskabet i de vestlige dele af Region Midtjylland, skriver dk-sundhed.

Rapporten peger på adskillige svagheder ved den organisering af akutberedskabet, som Regionsrådet i går besluttede at nedlægge midlertidigt i Holsterbro.

Fungerende regionsrådsformand Bente Nielsen (SF) mener dog ikke, at virkeligheden er så problematisk som undersøgelsen peger på. 

- Undersøgelsen omhandler kun 30 sager ud af næsten 7000 kørsler. Det billede, den tegner, kan derfor ikke beskrives som repræsentativt. Undersøgelsen er da heller ikke bestilt som en regulær, kvalitetsredegørelse, men det står da klart, at der er plads til forbedringer, siger hun til dk-sundhed.

Rapporten peger desuden på at dårlig kommunikation mellem vagtcentral, sygeplejersker og læger betyder, at det sendes for stort et beredskab ud. Patienter er således i nogle tilfælde blevet mødt af både helikopter, ambulance og to akutbiler.

Læs hele historien på dk-sundhed.