Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Januars nytårskur er nytænkt i år
Nytårskuren benyttes ofte til at fejre kommunens gazelle-virksomheder, her i Furesø. Det forhindrer corona lige for tiden.
Foto: Furesø Kommune

Januars nytårskur er nytænkt i år

Aflyse, udskyde eller streame? Kommuner har valgt forskellige modeller for den årlige komsammen med erhvervslivet.
30. DEC 2020 8.45

Et lille glas, en peptalk eller to plus masser af networking står normalt på programmet i januar i mange kommuner, når den årlige nytårskur for erhvervslivet afvikles.

I år vil coronaen det anderledes. Ingen afvikler nytårskuren som normalt, så vidt DK Nyt har kunnet finde ud af. 

I stedet har kommunerne taget i hvert fald tre alternativer i brug: streaming, udskydelse eller aflysning.

Vi går online

I Haderslev holder kommunen og erhvervsrådet fast i at afvikle den årlige nytårskur for erhvervsliv og samarbejdspartnere i januar, men i år bliver det online, oplyser kommunen. 

Også i Ballerup gennemføres nytårskuren for erhvervslivet online, oplyser Business Ballerup. 22. januar vil blandt andre Dansk Erhvervs direktør, Brian Mikkelsen, og "Løvens hule-investor" Mia Wagner holde oplæg med Noa Redington som moderator.

Tilsvarende i Vejle: Her livestreames til deltagerne fra Vejle Musikteater, hvor man har hyret DR-journalist Casper Schrøder til at være ordstyrer i en dialog med borgmester Jens Ejner Christensen (V) og i paneldebatter med lokale erhvervsfolk. Til gengæld er den sædvanlige uddeling af en iværksætterpris udskudt til sidst i februar.

I Sorø bliver nytårskuren holdt 11. januar virtuelt, programmet er endnu ikke offentliggjort, skriver sn.dk.

Vi venter

Egedal har lavet sin nytårskur om til en midsommerfest i juni, hvor blandt andet årets erhvervspris skal uddeles, og der kommer eksterne talere.

Også Furesø satser på et juni-arrangement, som efter planen bliver et større, udendørs træf 15. juni, oplyser kommunen. 

Hedensted har også besluttet at udskyde nytårskuren til foråret på en endnu ikke fastlagt dato.

Det samme har Varde, efter at man i første omgang havde planlagt en digital udgave, skriver Ugeavisen Varde.

Vi dropper det

Andre har valgt helt at aflyse nytårskuren. Det gælder fx Næstved, hvor kommunen og Næstved Erhverv er enedes om at droppe den sociale sammenkomst i år.

- Netop fordi det er netværket og måske i mindre grad indholdet, informationen eller læringen, der er det bærende i nytårskuren, så har vi valgt at aflyse årets arrangement, siger direktør i Næstved Erhverv Rasmus Holst-Sørensen til sn.dk.