Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Jane Wiis går nu til KL

Kommunaldirektøren i Frederikshavn skal være fjerde direktør i Kommunernes Landsforening efter seks år som nordjysk topchef
21. MAJ 2012 13.27

FREDERIKSHAVN: Direktionen i KL - Kristian Wendelboe, Sine Sunesen og Jan Olsen - suppleres nu med Jane Wiis. Det sker, efter at direktionen senest har mistet direktør Torben Kjærgaard, der er ny kommunaldirektør på Frederiksberg.

- Efter seks fantastiske og begivenhedsrige år i Frederikshavn Kommune og sammenlagt 20 år i den kommunale 'frontlinje' med ansættelser både i store og små kommuner, godt spredt ud over landkortet, så synes jeg, at jobbet som direktør i KL , hvor jeg kan komme til at knokle for alle kommunerne på én gang, ligger lige til højrebenet, udtaler kommunaldirektør Jane Wiis.

Frederikshavn-borgmester Lars Møller (V) beklager kommunaldirektørens afgang:

- Jane Wiis har på alle måder været 'vores' kommunaldirektør og er lykkedes med at styre os helskindet igennem meget vanskelige udfordringer både på den økonomiske, organisatoriske og politiske front. Vi ville meget gerne have beholdt hende her oppe på toppen af Danmark. På den anden side, når det nu skal være, så er jeg rigtig glad for, at alle 98 kommuner nu kommer til at drage nytte af hendes store viden og brede erfaring fra den brogede kommunale virkelighed.

Anderledes vinkler
Jane Wiis tiltræder KL's direktion den 1. august 2012.

- Et enigt ansættelsesudvalg egede på Jane Wiis som den bedste - i et meget kvalificeret ansøgerfelt på 21 personer. Jane har et stort kendskab til den kommunale virkelighed. Og jeg er overbevist om, at hun vil kunne bidrage med nye, konstruktive og måske lidt anderledes vinkler på, hvordan KL kan udvikle sin interessevaretagelse, siger KL's kommende formand, Erik Nielsen (S).

Han tilføjer, at Jane Wiis med sine 47 år bidrager til den fortsatte foryngelse af KL's direktion. I KL træder hun ind i den fire mand store direktion, hvor de øvrige medlemmer er adm. direktør Kristian Wendelboe, cheføkonom Jan Olsen og direktør Sine Sunesen.


Jane Wiis er født og opvokset i Frederikshavn.
1990: Kandidateksamen i statskundskab, Cand. Scient. Pol., Århus Universitet
1991-1992: Blaabjerg Kommune. Direktionssekretær
1993-1999: Københavns Kommune. Kontorchef (Driftsplanchef), Vejafdelingen.  Kontorchef (Internationale Anliggender), Overborgmesterens afd. Vicekontorchef (Forvaltningsafdelingen), Vejafdelingen. AC-fuldmægtig (Magistratens 4.afdeling), Borgmestersekretariatet
1999-2004: Greve Kommune. Vicekommunaldirektør. Konst. Kommunaldirektør (1999-2000)
2005-2006: Seniorkonsulent, NIRAS Konsulenterne A/S
2006-2012: Kommunaldirektør, Frederikshavn

ka