Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KL-chef bliver ny topchef på Frederiksberg

Torben Kjærgaard har blandt andet været kommunaldirektør i Greve og viceamtsdirektør i Frederiksborg Amt
24. JAN 2012 11.12

FREDERIKSBERG: Den 51-årige Torben Kjærgaard, bliver ny kommunaldirektør i Frederiksberg Kommune. Han kommer fra en stilling som direktør i KL´s afdeling for Velfærd og Service. Tidligere har han blandt andet været kommunaldirektør i Greve Kommune og viceamtsdirektør i Frederiksborg Amt.

Han afløser Jesper Zwisler, der blev departementschef i Social- og Integrationsministeriet.

Borgmester Jørgen Glenthøj (K) ser frem til samarbejdet med den nye kommunaldirektør:

- Med ansættelsen af Torben Kjærgaard får vi en erfaren, driftsikker og udviklingsorienteret kommunaldirektør. Der venter mange store udfordringer for Frederiksberg Kommune i de kommende år. Den stramme økonomistyring skal fortsætte samtidig med, at Frederiksberg skal udvikles i takt med den voksende befolkning og i respekt for Frederiksbergs særlige karakter. Den opgave har jeg fuld tiltro til, at Torben Kjærgaard kan løfte sammen med resten af direktionen og vore dygtige ledere og medarbejdere, siger Jørgen Glenthøj.

Torben Kjærgaard selv er glad for jobbet og for udsigten til at arbejde i Frederiksberg Kommune:

- Frederiksberg Kommune er inde i en spændende udvikling. Ambitionen er at være en attraktiv hovedstads- og bosætningskommune med en stærk position på kommunal service. En stor udfordring bliver at realisere Frederiksberg-strategien 2011. Kommunens vækststrategi skal realiseres samtidig med, at vi skal sikre en robust økonomi i en krisetid. Frederiksberg Kommune skal endvidere være en central spiller i det regionale samarbejde i hovedstadsområdet og Øresundsregionen. Bæredygtighed - økonomisk, erhvervsmæssigt og byudviklingsmæssigt - bliver vigtige nøgleord.

Torben Kjærgaard er kandidat i statskundskab fra Århus Universitet. Han er gift og har to børn på henholdsvis 12 og ni år.

Han begynder 1. marts

ka