Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

IT-firmaer går til angreb på UNI-C

'Vi er i konkurrence med statskassen', siger private it-firmaer, som kræver indgreb mod den statslige styrelse UNI-C
22. AUG 2011 6.50

Af Carsten Terp, [email protected]

Med lommen fuld af skattekroner konkurrerer den statslige styrelse UNI-C med private leverandører af it-programmer til undervisningssektoren. Sådan lyder kritikken fra en række it-firmaer, Kommunen har talt med. Og i brancheorganisationen DI Itek opsummerer direktør Tom Togsverd kritikken således:

- Vi synes, det er fair nok, at UNI-C sørger for, at der er en slags it-infrastruktur i undervisningssektoren. Men det må være markedet, der skal levere indholdet. UNI-C skal holde sig væk fra de områder, hvor der er kommercielle aktører, siger Tom Togsverd.

UNI-C står blandt andet bag webplatformen SkoleIntra, som har en million brugere blandt lærere, skoleelever og deres forældre. Men UNI-C har nu også udviklet BørneIntra som et tilbud til landets daginstitutioner.

- Det var et ordentligt skvæt, som fik et i forvejen ret fyldt glas til at flyde over, siger Tom Togsverd.

Han peger på, at UNI-C igennem årene har både udviklet og importeret undervisningsprogrammer, som sagtens kunne være blevet udviklet af private firmaer.

Gentagne gange
Derfor har DI Itek gentagne gange taget spørgsmålet op med både UNI-C's ledelse og skiftende undervisningsministre.

- Vi har flere gange fået lovning på, at de ville holde sig væk fra de områder, hvor der er kommercielle aktører. Det synes vi så ikke helt, de har levet op til, siger Tom Togsverd.

På CBS forstår professor ved juridisk institut, Jens Fejø, godt kritikken.

- Hver gang der er statsstøttede virksomheder med i konkurrencen, bliver de private forståeligt nok noget knotne, siger han. Jens Fejø understreger dog, at det ikke er ensbetydende med, at UNI-C agerer i strid med loven.


Læs hele baggrunden i avisen Kommunen, der er på gaden i dag mandag