Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Hovedstaden vil lide mest under speciallægers neddroslen

Hovedstaden kan blive hårdest ramt, når privatpraktiserende speciallæger tager færre patienter ind
KORT NYT25. MAJ 2012 12.00

HOVEDSTADEN: En barometerundersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at hovedstaden formentlig sender en langt større andel af kræftpatienterne til udredning i den private praksis end landets øvrige regioner, og risikoen for længere ventetid er derfor størst her.

I undersøgelsen svarede 42 pct. af de deltagende kræftpatienter fra Region Hovedstaden, at de havde været ved en privatpraktiserende speciallæge i forbindelse med deres udredning. I de øvrige regioner svarede 24-28 pct. af de deltagende patienter det samme.

Koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling, ser dog ikke nogen grund til at tage Kræftens Bekæmpelses forslag om at udelukke de privatpraktiserende fra kræftpakkerne op. Speciallægerne er forpligtet af deres aftale med regionerne og kan ikke sætte tempoet ned, siger han til Dagens Medicin.

Som dknyt tidligere har beskrevet har Foreningen af Praktiserende Speciallæger  opfordret sine medlemmer til at skære ned på arbejdet. Baggrunden er, at de 1.100 speciallæger i det seneste halve år har undersøgt og behandlet flere patienter, end man gik ud fra i aftalen med Danske Regioner, og lægerne vil kun få betaling for det, der er aftalt, da der for første gang er lagt et loft over udgifterne.

 

lcl