Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Speciallæger vil behandle færre patienter

Foreningen af Praktiserende Speciallæger har opfordret sine medlemmer til at skære ned på åbningstiden, holde fri eller tage på efteruddannelse
KORT NYT18. MAJ 2012 7.10

Baggrunden er, at de 1.100 speciallæger i det seneste halve år har undersøgt og behandlet flere patienter, end man gik ud fra i aftalen med Danske Regioner, og lægerne vil kun få betaling for det, der er aftalt, da der for første gang er lagt et loft over udgifterne.

I et brev til medlemmerne beder foreningen speciallægerne om at skrue tempoet ned. Bestyrelsen vil, skriver den 'kraftigt appellere til, at alle medlemmer sænker farten i deres praksis', skriver Politiken. Det betyder, at patienterne afskæres adgang til den behandling, det gule sygesikringsbevis skulle give ret til.

Formanden for Danske Regioners lønnings- og takstnævn, Jens Stenbæk (V), siger, at det ikke er aftalt, at speciallægerne skal begynde at tage fridage. Vi har en forventning om, at de yder patienterne den service, de skal have. Og antallet af patienter var begge parters bedste bud i forhandlingerne om lægernes overenskomst.

ka