Af Morten Uhrenholdt, [email protected]
Også selv om det kun er sagsforberedelsen, der bliver uddelegeret til en privat akktør. Det er nemlig uklart, om ikke de egentlige beslutninger om bevilling eller afslag dermed alligevel bliver overladt til den private aktør, og det er ulovligt. Det skriver Statsforvaltningen for Syddanmark i en foreløbig afgørelse af sager fra Svendborg, Odense, Sønderborg, Haderslev og Tønder kommuner.
Statsforvaltningen skriver f.eks. til Sønderborg, der i en periode fra begyndelsen af 2007 til ultimo 2008 havde en praksis med at uddelegere myndighedskompetencen til CHK. Det var klart i strid med lovgivningen. Det er i orden, at kommunen bagefter ikke genoptog sager, hvor der var bevilget hjælpemidler, men derimod er det ikke i orden, hvis sager, hvor den private aktør har givet afslag, ikke genbehandles af kommunen selv. Men kommunen måtte altså slet ikke uddelegere selve beslutnings-myndigheden.
I periode efter ultimo 2008 nøjedes Sønderborg med at uddelegere det sagsforberedende arbejde i hjælpemiddel-sagerne. Her er Statsforvaltningen i tvivl om, hvorvidt det holder sig indenfor lovens rammer. Det beror nemlig på, om kommunen ikke alligevel på den måde har uddelegeret dele af sin beslutningskompetence.
Statsforvaltningen beder derfor kommunen om at redegøre for, hvorledes sagsbehandlingen er tilrettelagt i disse sager, når forvaltningen modtager sagerne fra den private aktør.
Lignende afgørelser - med forskellige mindre nuancer og perioder - har Odense, Svendborg, Haderslev og Tønder modtaget. Og alle skal de redegøre for, hvad de agter at gøre ved de sager, hvor der er givet afslag, og som efter Statsforvaltningens opfattelse bør genbehandles.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.