
Af Knud Abildtrup
HERNING: Mens Kolding nu skal igennem 146 underkendte sygedagpengesager forfra - efter at udformningen af partnerskabet med Falck Jobservice er blevet underkendt i Ankestyrelsen - venter man i beskæftigelsesafdelingen i Herning på en særskilt afgørelse i en tilsvarende sag.
I Herning og flere andre kommuner som i Kolding tale om et Offentlig Privat Partnerskab - et OPP - med den private jobaktør, så konstruktionen ligner - og dog.
I Hjørring valgte man hurtigt at konkludere, at konstruktionen ligner så meget, at man efter principafgørelsen fra Kolding lige så godt kunne gå i gang med at vende bunken - i det nordjyske skal 100 sager tages forfra.
I Herning retter man ikke bare ind på Ankestyrelsens linie. Herfra forklarer beskæftigelseschef Carsten Lagoni, at der for ham at se er en afgørende forskel:
Herning har godt nok også ladet vikarer sagsbehandle, og man har også et overordnet partnerskab med Falck Jobservice, men vikarerne kommer ikke som i Kolding fra Falck Jobservice, - men fra to andre jobaktører.
Til borgernes gunst
Dermed slår Herning Kommune på, at vikarerne er underlagt kommunens ledelsesmæssige kontrol - og ikke det private firmas kontrol.
Herning fik i foråret tilbagevist 40 sager fra Beskæftigelsesankenævnet, (der ikke mente, kommunen måtte bruge en privat aktør til at afgøre sagerne, red.) og på den baggrund sagsbehandlede vi sagerne forfra, selv om vi var principielt uenige og derfor også ankede den afgørelse til Ankestyrelsen.
Efter en fornyet gennemgang fandt kommunens egne sagsbehandlere procedurefejl i 12 sager. Fejl, som Lagoni tilskriver for dårlige vikarer og for dårlig ledelsesmæssig kontrol.
Med hans udtryk blev de 12 sager rettet til borgernes gunst, samtidig med, at kommunen afventer Ankestyrelsens principielle afgørelse.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.