
Det viser en meningsmåling som analysefirmaet Userneeds har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten. Kommunalforsker og professor ved Syddansk Universitet Poul Erik Mouritzen mener, at tendensen vil blive forstærket over tid.
- I en lille kommune er der stor sandsynlighed for, at man kender en af kandidaterne, så dér stemmer man overvejende ud fra lokale forhold. Men kommer kommunen over 25.000, stemmer man næsten udelukkende, som var det landspolitik, og det vil vi se endnu mere ved næste valg, forudser Poul Erik Mouritzen, der bygger sine antagelser på en lang række undersøgelser af danskernes stemmeafgivelse.
Mønsteret er, at jo større en by er, og jo længere mod øst man bevæger sig i landet, desto større sammenhæng er der mellem, hvad folk stemmer på ved kommunalvalg og folketingsvalg.
Det bekræftes af meningsmålingen fra Userneeds: Mens blot 16 pct. af vælgerne i en kommune i Region Hovedstaden angiver lokale forhold som afgørende for, hvor man sætter sit kryds, er andelen i Nordjylland på hele 30 pct. altså næsten det dobbelte.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.