Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Guldborgsund risikerer at tabe millioner

Kommunen har stillet million-garanti for gæld i biogasanlæg i store økonomiske vanskeligheder
KORT NYT17. NOV 2011 7.42

GULDBORGSUND: Byrådet samles i dag for at behandle en redningsplan, der skal hindre, at andelsselskabet Nysted Biogasanlæg går konkurs. Ikke blot af kærlighed til den miljøvenlige energiform, men først og fremmest, fordi kommunen har stillet økonomisk garanti for projektet.  Det fortæller DR Sjælland.

Og andelsselskabet har lige nu en gæld på 55 millioner, som skatteyderne i Guldborgsund risikerer at komme til at hænge på. Redningsplanen går ud på at skyde syv millioner flere kommunale kroner i det nødlidende selskab og lade det kommunale affaldsfirma REFA overtage driften.

Biogasanlægget ejes af 24 svinebønder, der kun har tabt ca. 1,7 millioner, mens kommunen altså hænger på en garanti på de 55 millioner, gælden nu er oppe på. Tidligere landbrugsminister Henrik Høegh (V) var en af medstifterne, men trak sig ud af selskabet, da han blev minister. Guldborgsunds borgmester John Brædder fra Borgerlisten er en af de 24 ejere, og kan derfor ikke deltage i byrådets behandling af redningsplanen, fortæller DR.

mou