DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Gemte undersøgelse om overmedicinering

Psykiatridirektør Martin Lund vil tage de ledelsesmæssige konsekvenser
KORT NYT22. JUN 2012 6.10

HOVEDSTADEN: Direktionen i Region Hovedstadens Psykiatri har gennem flere måneder hemmeligholdt en undersøgelse, der viste, at der er foregået massiv og sundhedsskadelig overmedicinering af psykiatriske patienter. Og det selv om Sundhedsstyrelsen og Embedslægerne udtrykkeligt har anmodet om at få indblik i 'opgørelser over anvendelsen af antipsykotisk medicin', skriver Politiken.

Koncerndirektør Katja Kayser har været uvidende om, at psykiatriledelsen siden april har kendt den massive overmedicinering. Psykiatridirektør Martin Lund har beklaget og sagt, at han vil tage de ledelsesmæssige konsekvenser, som er nødvendige for at sikre, at det ikke sker igen, siger Katja Kayser. Martin Lund siger, at første udgave af undersøgelsen lå klar 2. april, og at han først selv hørte om undersøgelsen 14. juni.

Undersøgelsen, som først kom frem i onsdags, viser, at hver anden patient på afdelingerne i Glostrup og Hvidovre, der behandles med den stærke antipsykotiske medicin Zyprexa, får doser, der overskrider de maksimale anbefalinger. På Glostrup fik 29 patienter i årets første to en halv måned doser, der var tre gange så store som de anbefalede.

ka