DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Stikprøver på psykiatriske sygehuse

Region Hovedstanden vil nu iværksætte stikprøvekontrol på de store psykiatriske sygehuse i hovedstaden
KORT NYT15. JUN 2012 6.13

KØBENHAVN: Patienterne på Psykiatrisk Center Glostrup har i årevis fået antipsykotisk medicin i doser, der var langt højere end det anbefalede. Derfor vil Region Hovedstanden nu undersøge regionens øvrige sygehuse.

- Vi tager nogle stikprøver på de store centre for at se, om der foregår overmedicinering andre steder end i Glostrup, siger koncerndirektør i Region Hovedstanden, Katja Kayser til DR Nyheder.

I 2009 kom der en ny klinikchef til Glostrup. Han beordrer lægerne til at give patienterne højere doser medicin. DR Nyheder har dokumenteret, at ledelsen allerede i december 2009 bliver orienteret om problemet. Det skete i forbindelse med et møde. Her gav lægerne klart udtryk for, at de er bekymrede over den massive medicinering.

Det er disse afsløringer, der nu får Katja Kayser til at reagere.
- Jeg er overrasket over oplysningerne. Det er også derfor vi nu undersøger det til bunds. Og når vi så får en rapport, så må vi se, hvad vi så skal gøre videre. Men lige nu er jeg bare bekymret, og det er derfor jeg har sat undersøgelsen i gang, siger Katja Kayser.

bi